Amstelbeker

22 September 2019
Entries have closed
Back

General

 Data
NameAmstelbeker
Codeambe19
Type
InformationInvitatiewedstrijd voor verenigingsachten.
Websitewww.amstelbeker.nl
Head of juryMr A.C. Lokker
 
Uses KNRB entry systemYes
Opening date of entries05-09-2019 08:00
Closing date of entries15-09-2019 18:00
Closing date of changes18-09-2019 20:00

Organizing clubs

NameCode
KNSRBKNS
HoopHOO

Contacts

TypeNameE-mail
ChairmanCoenraad Westbroek wedstrijd@amstelbeker.nl
Safety OfficerJasper Veldhuis

Locaties

WaterLocationTypeDistance
op de Amstelin Amsterdamboord-aan-boordwedstrijd op een tweeploegenbaan750 meter

Categories

Category
row-meeting with competitive elements

Days

DayDateStart timeFinal timeStop time
Sunday22-09-201912:3017:3018:15

Meetings

TypeLocationDateStart timeStop time
Drawbij de wedstrijdleider18-09-201920:00
Cox instructionsDe Hoop, kleine sociëteit22-09-201911:0012:00
Cox weighingDe Hoop, kleine sociëteit22-09-201911:0012:00

Entry constraints

 Data
Events will be cancelledUnknown
Events will be combinedUnknown
Events can be requestedNot possible
Alternative name for crewNot possible
Multiple entries for boatNot possible

Costs

NameAmount
Acht€ 125.00

Entry costs

 Data
Account no.NL37ABNA0541947818
NameKAR & ZV De Hoop Amstelbeker
CityAmsterdam
NoteAmstelbeker 2019 + verenigingsnaam
Bill date due20-09-2019 12:00

Additional information

 Data
aanvullende informatieAmstelbeker 2019, te verroeien op 22 september op de Amstel.

Betalingsgegevens Amstelbeker IBAN: NL37 ABNA 0541 9478 18, tnv. K.A.R.&Z.V De Hoop Amstelbeker, te Amsterdam.
Uitgeschreven velden
1. Studentenverenigingen H 8+
2. Burgerverenigingen H 8+
3. Studentenverenigingen D 8+
4. Burgerverenigingen D 8+
Bepalingen
1. Tijdrace en boord-aan-boordwedstrijd over 750 meter op een 2-ploegenbaan.
2. Wedstrijdleiding: Diandra van Duijn wedstrijd@amstelbeker.nl.
Hoofd van de Jury: Bram Lokker.
3. Inschrijving tot zondag 15 september 18.00 uur via het KNRB-inschrijfsysteem. Dubbel bootgebruik niet mogelijk.
4. Inschrijfgeld € 125,- per ploeg. Verenigingen die minstens vijf kaarten afnemen voor het Amstelbekerdiner (op zaterdagavond 21 september 2019) hoeven voor hun tweede ploeg geen inschrijfgeld te betalen.
5. Loting: woensdag 18 september 20.00 uur bij de wedstrijdleider.
6. Aanvangstijd: 12:30 uur, aanvang finales: ca. 17:00 uur.
7. Stuurliedenvergadering: De Hoop, zondagochtend 23 september, aanvang: 11.00 uur. Aanwezigheid stuurlieden is verplicht. Coaches en/of verenigingsvertegenwoordigers zijn ook welkom. Aansluitend stuurliedenweging op dezelfde locatie.
8. Stuurlieden dienen op de dag van de wedstrijd tenminste 12 jaar oud te zijn. Het minimumgewicht van stuurlieden van zowel heren- als damesploegen bedraagt 55 kg. Stuurlieden mogen maximaal 15 kg ballast meenemen om aan dit minimumgewicht te voldoen. In tegenstelling tot hetgeen bepaald is in art. 7 lid 3 RvR geldt, ook wanneer een ploeg die uitkomt in het burgerverenigingen-veld volledig uit masters bestaat, voor de stuur bovengenoemd minimumgewicht.
9. Deelname alleen op uitnodiging. De organisatie stuurt voor 15 juli 2018 invitaties aan verenigingen die in het seizoen voorafgaand aan de Amstelbeker hebben laten zien over snelle of anderszins aansprekende verenigingsploegen te beschikken. De organisatie roept alle verenigingen die onverhoopt geen uitnodiging ontvangen, maar wel wensen deel te nemen, op om in overleg te treden met de wedstrijdleiding (uiterlijk 1 september 2019 kenbaar maken).
10. De organisatie behoudt het recht om ploegen te weigeren als de vereniging in eerdere edities onsportief gedrag heeft vertoont.
11. Combinatieploegen niet toegestaan. De wedstrijdleiding kan bij twijfel om bewijs van lidmaatschap van de vereniging waarvoor men uitkomt vragen.
12. De velden Studentenverenigingen Heren en Studentenverenigingen Dames Acht met Stuurman staan open voor respectievelijk heren- en damesploegen van alle bij de Nederlandse Studenten Roeifederatie (hierna: NSRF) aangesloten verenigingen (voor zover deze zijn uitgenodigd).
13. De velden Burgerverenigingen Heren en Burgerverenigingen Dames Acht met Stuurman staan open voor respectievelijk heren- en damesploegen van alle bij de Koninklijke Nederlandsche Roeibond aangesloten verenigingen (voor zover deze zijn uitgenodigd), met uitzondering van de bij de NSRF aangesloten verenigingen.
14. Ploegsamenstelling is (afgezien van bovenstaande beperkingen ten aanzien van het type vereniging waarvoor men uitkomt en uniformiteit wat betreft geslacht en verenigingslidmaatschap) geheel vrij. Roeiers uit de verschillende op leeftijd gebaseerde categorieën (d.w.z. junioren, senioren en veteranen) kunnen desgewenst deel uit maken van dezelfde ploeg.
15. Ploegen varen eerst een time trial (proloog). De time trial wordt met vliegende start gevaren. (zie baankaart). Vervolgens wordt door middel van boord-aan-boordraces telkens bepaald wie er doorgaat naar een volgende ronde (knock-out systeem):
o De boord-aan-boordraces worden uit stilstand gestart.
o De snelste ploeg of een aantal snelste ploegen (exacte aantal ploegen is afhankelijk van het totale aantal inschrijvingen in het eigen veld) uit de time trial mogen één ronde overslaan.
o Overige ploegen varen na de time trial een voorwedstrijd waarbij de ploegen worden ingedeeld op basis van hun gevaren tijd in de time trial.
o Toewijzing van de startboei vindt te allen tijde plaats d.m.v. loting.
o Het exacte progressieschema voor verschillende mogelijke aantallen deelnemende ploegen per veld is volledig uitgewerkt terug te vinden op www.amstelbeker.nl.
16. Op de Amstelbeker zal tijdens de knock-out races gebruik gemaakt worden van real time tracking van positie, snelheid en tempo van de boten. Dit zal live uitgezonden worden via de website van time team. Om dit mogelijk te maken wordt elke boot aan het begin van de dag uitgerust met een tracker die middels zuignappen bevestigd wordt op de taft van de boot. Dit zal gedaan worden door een vrijwilliger in samenwerking met de ploeg op de locatie waar de desbetreffende boot te water gaat. Aan het einde van de dag zullen de trackers weer door een vrijwilliger worden verwijderd. Het is niet toegestaan de tracker tussentijds zelf te verwijderen.
Indien er zich problemen voordoen met de tracker kunnen ploegen het volgende nummer bellen: 0621688551
17. Winnaars van de twee afzonderlijke velden (studenten- en burgerverenigingen) bij de heren en de dames strijden in een gezamenlijke finale tegen elkaar om respectievelijk de Palmbeker en de Fortunabeker. In deze finale wordt een startverschil gehanteerd op basis van de eigen snelste dagtijd van beide finalisten. De time trial tijden worden met ingang van 2018 ook meegenomen in de bepaling van die eigen snelste dagtijd.
18. Prijsuitreiking (blikken voor de vier afzonderlijke velden én beide bekers): direct aansluitend aan de Palmbeker- en Fortunabeker-finales aan het erevlot.
19. Iedere NSRF-vereniging die roeiers inschrijft voor deelname aan de Amstelbeker stemt in met de voorwaarden en eisen die de organisatie stelt t.a.v. ordehandhaving, welke per email aan de besturen van de deelnemende verenigingen zullen worden gecommuniceerd.
20. Op deze wedstrijd is het Reglement voor Roeiwedstrijden (RvR) van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond van toepassing.

Actions

Back